Solrosbiffar med avokadodressing

Mat
3 december, 2014 / Av / Skriv en kommentar

Dessa gjorde jag med inspiration från när jag gick Erica Palmcrantz utbildning. Då fick vi göra en ”laxpaté” som julrätt med mandel, solrosfrön, dill och citron. Jag gjorde om receptet lite och formade till små biffar istället. Smakar faktiskt som lax, främst pga dillsmaken.

Solrosbiffar med avokadodressing 10 st

 

1 dl solrosfrön, blötlagda över natten

1 dl mandel, blötlagda över natten

1 liten morot

1/2 rödlök

1/2 knippe dill

2 dadlar

Citronsaft från 1/2 citron

Salt, peppar

 

 

Dressing:

 

1 avokado

1 msk citronsaft

Salt

En nypa cayennepeppar

 

Skölj de blötlagda mandlarna och solroskärnorna och kör i matberedaren. Dela moroten och löken i mindre bitar och lägg i dem och dadlarna i matberedaren. Kör igen. Tillsätt citronsaften, dillen och kryddorna och kör tills det blir en smet som går att forma till biffar. Gör dressingen genom att mixa avokadon med citronsaften och salt. Häll upp dressingen i en skål och strö över lite cayennepeppar. Forma smeten till biffar och lägg upp på salladsblad.  Servera med avokadodressingen.

 

Du kanske också gillar...

3 dagars detox
5 maj, 2022
Selleri och äppelsallad
19 januari, 2018
Grönkål & rödbeta
12 januari, 2018

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Loading
Sök
Följ med i sociala medier