Dessa gjorde jag med inspiration från när jag gick Erica Palmcrantz utbildning. Då fick vi göra en ”laxpaté” som julrätt med mandel, solrosfrön, dill och citron. Jag gjorde om receptet lite och formade till små biffar istället. Smakar faktiskt som lax, främst pga dillsmaken.
Solrosbiffar med avokadodressing 10 st
1 dl solrosfrön, blötlagda över natten
1 dl mandel, blötlagda över natten
1 liten morot
1/2 rödlök
1/2 knippe dill
2 dadlar
Citronsaft från 1/2 citron
Salt, peppar
Dressing:
1 avokado
1 msk citronsaft
Salt
En nypa cayennepeppar
Skölj de blötlagda mandlarna och solroskärnorna och kör i matberedaren. Dela moroten och löken i mindre bitar och lägg i dem och dadlarna i matberedaren. Kör igen. Tillsätt citronsaften, dillen och kryddorna och kör tills det blir en smet som går att forma till biffar. Gör dressingen genom att mixa avokadon med citronsaften och salt. Häll upp dressingen i en skål och strö över lite cayennepeppar. Forma smeten till biffar och lägg upp på salladsblad. Servera med avokadodressingen.