Den här råa varianten av kanelbulle smakar verkligen som en ”riktig” bakad men konsistensen blir förstås annorlunda. Det roliga med att baka de här tycker jag är att man gör på samma sätt som de traditionella. Åtminstone momentet att kavla ut degen, smeta på fyllningen och rulla ihop den!
Raw kanelbullar 15 st
Deg:
2 dl havregryn
5 dl mandelmjöl
16 dadlar
3 msk kokosolja, mjuk
3 msk vatten
1 msk kanel
En nypa salt
En nypa vanilj
En nypa kardemumma
Fyllning:
16 dadlar, mjuka urkärnade
1 dl russin
2 msk kokosolja, mjuk
1/2 dl vatten
1 msk kanel
En nypa salt
Börja med att köra havregrynen i matberedaren till ett fint mjöl. Tillsätt sedan mandelmjölet och kryddorna och kör igen. Sedan häller du i resten av ingredienserna och kör till en deg. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en rektangulär form. Gör fyllningen genom att mixa samtliga ingredienser i en matberedare tills det blir en kladdig smet. Bred ut fyllningen jämt över degen och rulla ihop till en rulle. Låt den stå kallt någon timme innan du kan skära bitar.