Nu är det höst och höst är lika med äpplen (och en massa annat förstås) !
Så här kommer ett enkelt recept på kompott som är helt rå. Kokt kompott är ju också otroligt gott men om man råkar vara sugen på att bevara alla näringsämnen kompakta så kan man göra såhär.
2 port
3 små äpplen
3 små päron
1 dl russin, blötlagda i 1 timme
1/2 dl vatten, blötläggningsvattnet från russinen
2 msk citronjuice
Lägg russinen i blöt. Dela sedan äppel och päronbitarna och lägg i en matberedare. Kör med russinen, vattnet och citronjuicen tills det blir mosat. Ät tillsammans med lite cashew vaniljgrädde.
Cashew vaniljgrädde
2 dl cashewnötter (torra eller blötlagda)
2 dl vatten
1/2 avokado
1 msk honung
1 krm vamiljpulver
Mixa först nötterna. Tillsätt sedan resten och mixa till en len kräm. Vill man ha en sås snarare än kräm/grädde ha bara i lite mer vatten tills rätt konsistens.