Hej!
Hoppas ni har det bra i höstvädret, vackert med alla färger men oj vad tidigt det blir mörkt nu sedan vi ändrade till vintertid.
Jag vill delge er lite nyheter hos Rå Lycka. Först och främst har jag en ny blog. Tanken med den är att jag vill dela med mig av mer recept och tips vilket är mycket lättare och mer inspirerande att göra nu. Jag har fått hjälp med att skapa den nya bloggen av Daniel Östman på Creative house i Örebro. Det kommer också att bli en web shop framöver där jag kommer sälja e-recept böcker. En annan idé är att ha web kurser där man kan delta i 3 veckors program för att göra kostförändringar. Ha mindre grupper där man kan stötta och inspirera varandra. För att fira den nya bloggen tänkte jag ha en liten tävling snart där man kan vinna lite härliga superfoods. Återkommer snart om det!
Med den nya bloggen kommer det komma inlägg till er e-post adress (ni som anmält intresse för nyhetsbrevet tidigare) så snart jag postar nya inlägg och recept. Vill ni inte få det till er e-post går det att avskriva det längs ner i mejlet ni får.
Ute i verkliga livet har jag några kommande aktiviteter på gång:
10 november ska jag vara på Kafé kulör i Örebro och ha ett föredrag/demonstration om rawfood. De firar 1 år och kommer dessutom att bjuda på rawfood tårtor efteråt.
24 november har vi raw julgodis kurs/workshop på Lanna bokcafé, Örebro.
5 december har vi raw julgodis kurs/workshop på Ringaby Spa och konferens, Frövi.
Sedan finns det också möjlighet att ha julgodis kurs/workshop hemma hos sig själv om man drar ihop ett gäng på minst 5 personer.
Likaså för företag finns det möjlighet att ha julgodis aktiviteter för personalen eller vill om man vill beställa julgodis/kakor till julfesten.
Det är så härligt med julgodis för man kan göra det så himla gott med alla traditionella smakerna och samtidigt nyttigt för kroppen.
För mer info om detta kolla här http://www.ralycka.se/kalendarium/
Nu till en liten paj. En pumpapaj. Jag har aldrig tidigare testat det men jag blev nyfiken nu när det är pumpatider. Jag testade att göra en helt glutenfri, mjölkfri och sockerfri paj. Här är receptet:
Botten:
1 1/2 dl rismjöl
1 1/2 dl havremjöl
1/2 dl psylliumfröskal
1 ägg
100 g rapsolja
1 msk kokospalmsocker
en nypa salt
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt olja och rör ihop. Tillsätt ägget och rör igen. Tryck ut degen direkt i en pajform. (jag använde en 20 cm springform men använd 24 cm för en tunnare botten) Ställ in i kylen 15 minuter. Förgrädda pajskalet i ugnen 200 grader i 15 minuter.
Fyllning:
250 g butternutsquash pumpa
1/2 dl kokospalmsocker
1 tsk kanel
1 krm torkad ingefära
1 krm vaniljpulver
en nypa salt
2 ägg
1 dl kokosgrädde
Skala och dela pumpan i mindre bitar. Koka den 15-20 minuter eller tills den blir mjuk. Låt svalna lite och mixa den sedan i en mixer eller matberedare till en puré. Tillsätt kokospalmsockret och kryddorna och mixa igen. Tillsätt äggen och mixa igen till en slät smet. Häll över smeten i pajskalet och grädda på 200 grader i ca 30 minuter. Servera med honung eller lönnsirap.
Tips: Den blev ganska osötad därför tyckte jag det blev godast att servera med honung till men troligtvis blir det ännu godare med lönnsirap som jag inte hade hemma.
Tips igen: Byt ut havremjölet mot mandelmjöl i pajskalet för sötare smak. Byt ut formen mot en 24 cm form t ex för att få tunnare pajskal. Min fick en ganska tjock botten.