Mint och choklad är väl en god kombo? Här på ett alldeles speciellt vis med avokado och banan i glassen och mintsmak i chokladen.
4 stycken
2 bananer, frysta
1 avokado
Chokladöverdrag
1 dl kakaomassa
1/2 dl kakaosmör
1/2 dl kokosolja
1/2 dl lönnsirap
En nypa salt
5 droppar pepparmintolja
Mixa frysta bananer med en avokado. Bred ut glassmeten i en mindre form. Frys in i några timmar. Gör under tiden chokladen. Smält kakaomassa och kakaosmör försiktigt över ett vattenbad. Blanda i kokosoljan, lönnsirapen, salt och 5 droppar peppermintolja. Rör om noga. Eller gör denna enklare variant av chokladöverdrag Chokladöverdrag Man får dock en tjockare choklad med kakaomassa och kakaosmör.
Ta ut glassformen, tryck ut rundlar med hjälp av t ex ett lock. Stoppa i en glasspinne och doppa i chokladen. Förvara dem i frysen.