Favorit i repris!
För några år sedan la jag ut det här receptet på marsipanbröd. Jag har alltid älskat marsipan och blev lyrisk när jag kom på att man kunde göra olika varianter som liknade det fast utan vitt socker (jag använder honung här istället). Marsipankulor gör jag fortfarande varje år innan jul men man kan även göra en ”limpa” istället så slipper man rulla till bollar!
Marsipanbröd 10 bitar
3 dl mandelmjöl
1/2 dl pistagenötter
2 msk rapsolja (eller kokosolja flytande)
2 msk honung
1/2 msk vatten
En nypa salt
En nypa vanilj
Mixa mandelmjölet och pistagenötterna så att nötterna finfördelas. Blanda i resten och mixa igen. Forma till en limpa. Smält choklad över ett vattenbad och stryk på den över limpan. Toppa med hackade pistagenötter. Låt stelna i kylskåp.
För egen choklad: http://www.ralycka.se/raw-marsipangodis/
Glad Lucia önskar jag dig!