Hej!
Nästa vecka, den 4 oktober är det tydligen kanelbullens dag!
Här kommer ett uppdaterat recept på raw kanelbullar som jag lagt ut tidigare.
10 st små
Botten:
1 dl havregryn
1,5 dl mandelmjöl
5 dadlar
1 msk kokosolja, mjuk
1 msk vatten
1,5 tsk kanel
1 nypa salt
Fyllning:
5 dadlar
1/3 dl russin
1 msk kokosolja, mjuk
3 msk vatten
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
1 nypa salt
1 handfull cashewnötter hackade
Mixa ingredienserna till botten i en matberedare. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en rektangel. Ställ kallt medan du gör fyllningen.
Mixa ingredienserna till fyllningen (förutom cashewnötterna) till en kletig smet. Blanda i de hackade nötterna för hand.
Bred ut fyllningen på botten. Rulla ihop långsidan. Låt stå kallt ett tag innan du skär skivor som blir bullarna!
Är det detta recept du använder på de kanelbullar man kan köpa på Energikällan? Mina barn älskar dem ?
Hej!
Ja, det stämmer! Vad roligt att höra! Lycka till med receptet!