Delar semmelreceptet från förra året igen för det blev väldigt uppskattat av många.
De blir lite mindre och kompaktare än traditionella men otroligt goda. Och eftersom man gör dem i muffinsformar så får de lite mer formen av en muffins. Så man kanske kan kalla dem för semmelmuffins istället. Anledningen att jag gör dem i muffinsformar är för att smeten blir kladdigare så den går inte att rulla som med vanlig bulldeg.
Och den där mandelmassefyllningen alltså… så god att man smäller av..!!
Semlor 8 st små
2 dl rismjöl
1/2 dl potatismjöl
2 msk psylliumfröskal
2 tsk bakpulver
1 dl kokossocker
2 tsk kardemumma
en nypa salt
50 g smält smör
3 ägg
3 dl havremjölk
Fyllning:
1 dl mandelmjöl
1 msk honung
1 msk havremjölk
en nypa vaniljpulver
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt det smälta smöret, äggen och havremjölken. Blanda väl och häll degen/smeten i muffinsformar på en plåt. Låt grädda tills de blivit bruna, 15-20 minuter.
Låt dem kallna på galler. Skär av toppen. Gröp ur bullen med en sked och fyll med mandelfyllningen. Häll på grädde och sätt på locket. Pudra med lite kokosmjöl.
Fyllning:
Blanda ihop mandelmjölet med övriga ingredienser med en sked tills det blir en massa.