Favorit i repris Choklad och mintglass (mjölkfri)

Aktuellt
22 maj, 2019 / Av / Skriv en kommentar

Mint och choklad är väl en god kombo? Här på ett alldeles speciellt vis med avokado och banan i glassen och mintsmak i chokladen.

4 stycken

2 bananer, frysta

1 avokado

Chokladöverdrag

1 dl kakaomassa

1/2 dl kakaosmör

1/2 dl kokosolja

1/2 dl lönnsirap

En nypa salt

5 droppar pepparmintolja

Mixa frysta bananer med en avokado. Bred ut glassmeten i en mindre form. Frys in i några timmar. Gör under tiden chokladen. Smält kakaomassa och kakaosmör försiktigt över ett vattenbad. Blanda i kokosoljan, lönnsirapen, salt och 5 droppar pepparmintolja. Rör om noga. Eller gör denna enklare variant av chokladöverdrag Chokladöverdrag Man får dock en tjockare choklad med kakaomassa och kakaosmör.

Ta ut glassformen, tryck ut rundlar med hjälp av t ex ett lock. Stoppa i en glasspinne och doppa i chokladen. Förvara dem i frysen.

 

 

 

Du kanske också gillar...

Rå Lyckas bästa bakrecept!
30 september, 2022
Smoothie och nyutbildad kostrådgivare
1 april, 2022
Rawfood
Höstens kurser: energikick med rawfood mat samt julgodisbak!
27 oktober, 2020

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Loading
Sök
Följ med i sociala medier