Hej!
Nu var det länge sedan. Det är mycket man ska hinna med så det blir inte så mycket recept här men nu så!
Julen närmar sig och den givna kombon apelsin och choklad är så bra. Här kommer receptet på en tårta som jag har tagit fram när jag får önskemål om nötfri tårta. Den blir så god och len tack vare avokadon. Botten gör jag på havregryn och kokos istället för nötter.
8-10 bitar (Jag hade en springform på 18 cm)
Botten:
2 dl glutenfria havregryn
1 dl riven kokos
3 msk mjuk kokossolja
17 färska dadlar
1-2 tsk kanel
En nypa salt
Klä en form med bakplåtspapper eller smörj med kokosolja.
Kärna ur dadlarna. Kör havregryn och kokos i en matberedare. Tillsätt kanel och salt och kör igen. Tillsätt sedan dadlar och kokosolja och kör tills du får en deg som går att forma. Tryck ut degen i formen.
Fyllningen:
4 stora avokado eller 5 små, lagom mogna
6 färska dadlar
0,5 dl kakao
1 dl kokosolja, mjuk
1 krm vaniljpulver
Apelsinzest från 3 apelsiner
1 krm salt
Kärna ur dadlarna, riv det yttersta skalet från apelsinerna och värm kokosoljan försiktigt så den blir mjuk eller flytande. Gröp ur avokadon. Kör allt förutom kokosoljan i en matberedare tills det blir en len kräm. Tillsätt kokosoljan och kör vidare tills det blir riktigt lent. Smaka av. Vill du ha den sötare, tillsätt lite lönnsirap eller honung. Häll över krämen i formen och låt stelna i kylen i några timmar (eller i frysen). Dekorera med lite rivet apelsinskal. Testa! Det blir så gott!