Äppelkaka (rå) med vaniljsås (gluten- och mjölkfri)

Kakor, tårtor och desserter
14 september, 2017 / Av / , , , , / Skriv en kommentar

Här kommer ett till äppelrecept på en kaka som är alldeles rå och obakad och blev otroligt god tack vare den fina mandel och havrebotten. Världens enklaste dessutom. Tror att jag aldrig har gjort en sådan snabb äppelkaka tidigare. Eftersom det gick så snabbt så kostade jag på mig att göra en kokt vaniljsås till, på klassiskt vis men jag bytte ut mjölk mot havremjölk och vitt socker mot kokossocker. Vill man istället göra en raw variant så använd det här receptet som jag gjorde till kompotten istället http://www.ralycka.se/ra-appel-och-paronkompott/

Kakan:

ca 4-5 portioner

3 dl mandelmjöl

1 dl havremjöl

2 msk mjuk kokosolja

2 msk honung

en nypa salt

1 tsk vatten (ev mer om det behövs)

2-3 äpplen

1-2 tsk kanel

Kör alla ingredienser i en matberedare tills det blir en deg som går att trycka ut. Förbered en form (18 cm) genom att lägga på plastfolie. Tryck ut degen och ställ in i kylen så länge.

Riv äpplena grovt. Lägg över äppelrivet på botten och pudra på kanel. Så enkelt och så gott!

 

Vaniljsåsen:

1 äggula

4 dl havremjölk

2 msk kokossocker

1 msk potatismjöl

1 tsk vaniljpulver

Blanda allt utom vaniljpulvret i en kastrull. Sjud och vispa hela tiden tills såsen tjocknar. Den får inte koka, då stelnar äggulan. Låt den svalna något innan du vispar i vaniljpulvret. Serveras kall eller ljummen.

Rå äppelkaka med vaniljsås

 

 

 

Du kanske också gillar...

Choklad/jordnötssgodis
28 oktober, 2022
Vaniljglass med chokladöverdrag 3 ingredienser (utan mjölk)
10 maj, 2022
Jordgubbsmousse (utan gelatin och grädde)
6 maj, 2022

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Loading
Sök
Följ med i sociala medier