Här kommer ett till äppelrecept på en kaka som är alldeles rå och obakad och blev otroligt god tack vare den fina mandel och havrebotten. Världens enklaste dessutom. Tror att jag aldrig har gjort en sådan snabb äppelkaka tidigare. Eftersom det gick så snabbt så kostade jag på mig att göra en kokt vaniljsås till, på klassiskt vis men jag bytte ut mjölk mot havremjölk och vitt socker mot kokossocker. Vill man istället göra en raw variant så använd det här receptet som jag gjorde till kompotten istället http://www.ralycka.se/ra-appel-och-paronkompott/
Kakan:
ca 4-5 portioner
3 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
2 msk mjuk kokosolja
2 msk honung
en nypa salt
1 tsk vatten (ev mer om det behövs)
2-3 äpplen
1-2 tsk kanel
Kör alla ingredienser i en matberedare tills det blir en deg som går att trycka ut. Förbered en form (18 cm) genom att lägga på plastfolie. Tryck ut degen och ställ in i kylen så länge.
Riv äpplena grovt. Lägg över äppelrivet på botten och pudra på kanel. Så enkelt och så gott!
Vaniljsåsen:
1 äggula
4 dl havremjölk
2 msk kokossocker
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljpulver
Blanda allt utom vaniljpulvret i en kastrull. Sjud och vispa hela tiden tills såsen tjocknar. Den får inte koka, då stelnar äggulan. Låt den svalna något innan du vispar i vaniljpulvret. Serveras kall eller ljummen.