Jag var på Sthlm raw i början av januari. Hade länge sett fram emot att besöka fiket som enbart serverar rawfood fika. Det ligger vid Hornstull och det var litet, mysigt och med underbart vackra rawfood bakverk. Det är Gott by Malin som har tagit över fiket efter de två tjejerna som startade det och drev det i 2 år. Gott by Malin gör så fantastiskt vackra tårtbitar. Jag köpte med mig några bitar hem men på plats provade jag deras dammsugare/punchrulle. Var så nyfiken på hur en sådan skulle smaka raw. Jag brukade älska sådana och köpa hem såna delicato lådor. Jag gillar fortfarande smaken av arrak men dem är alldeles för söta. På sthlm raw var de jättegoda. Sedan jag var där har jag inte kunnat släppa tanken på hur de var gjorda och ville verkligen prova själv. När jag googlade runt hittade jag receptet på happy health blog. En jätte duktig tjej som jag nästan säkert vet samarbetar med Gott by Malin. Så nu med receptet har jag provat att göra egna punchrullar. Jag ändrade lite i receptet men följde det i stort sett. De blev jättegoda och det var inte alls svårt att göra. Efter att jag gjort dem hittade jag på en egen bakelse med alla hjärtans dag i åtanke. Jag gjorde en ny marsipan och färgade den rosa istället för grön. Sedan tog jag arraksdegen och formade till en rektangel, kavlade ut marsipanen och täckte degen med den. Tryckte ut ett hjärta med en pepparkaksform. Sedan doppade jag botten i smält choklad och toppade den med smulade frystorkade hallon. Det får bli månadens bakelse! Firar du alla hjärtans dag? Själv fyller jag år på alla hjärtans dag så jag brukar fira hursomhelst och gärna med en sån här god raw sak!
Receptet på punchrullarna hittar du här: (Tack www.happyhealthblog.com)
http://www.happyhealthblog.com/blog//raw-punch-rolls/7/3/2016?rq=punchrullar
Mitt första försök blev såhär!
… och här är min alla hjärtans dag bakelse som går att beställa hela februari för dig son bor i Örebro län.
Men så gott det ser ut.Är också en dammsugarfantast men gf och vågar mig inte på dom vanliga.
Just nu i USA men kommer till Sverige 15 april igen.hoppas hitta igen dig då.Kram
Jag är så fascinerad av att dessa smakar exakt som de traditionella men mindre söta!Såå goda! Ja, då ses vi! Kram