I augusti när min dotter fyllde 2 år gjorde jag den här glasstårtan med vanilj och jordgubbar. Den blev god. Milda somriga smaker med lite röda vinbär på toppen. Det man behöver tänka på är att ta ut den från frysen 30 minuter innan den ska ätas och att inte vänta för länge med att äta den. Den är godast när den är precis lagom tinad.
10-12 bitar
Botten:
2,5 dl havregryn
2,5 dl mandlar och valnötter
ca 10 dadlar
Mixa grynen och nötterna i en matberedare. Tillsätt så många mjuka dadlar det behövs för att få botten att hålla ihop.
Tryck ut botten i en springform.
Fyllning:
4,5 dl tinade jordgubbar
4,5 dl cashewnötter, blötlagda över natten
1 tsk vaniljextrakt
2 msk honung
2 msk citronjuice
2 msk kokosolja, flytande
1/2 dl vatten
en nypa salt
Mixa alla ingredienser utom jordgubbarna i en matberedare tills smeten blir len. Ta bort 1/3 av smeten som du spar till toppingen. Häll i jordgubbarna och kör igen. Häll ut den rosa fyllningen över botten. Ställ in i frysen. Ta ut den efter några timmar och bred på den vita fyllningen. In i frysen igen över natten. Ta ut 30 minuter innan servering.