På ett uppdrag jag hade förra veckan fick jag smaka något riktigt intressant. Riktig lúcumafrukt från Peru. Ja alltså det var pulpa från frukten som hade köpts i Stockholm men ändå.., det var närmare den färska frukten än pulvret som jag hittills använt. Svårt att förklara smaken men riktigt gott var det och har man smakat pulvret så känner man igen smaken. Vi hade tänkt göra blåbärscupcakes men nu testade vi istället att blanda lúcuma med avokado till toppingen. En smaksensation kan man säga 😉 Inte så lätt att hitta kanske så det går också att byta ut mot blåbär som vi först tänkte.., eller kanske prova med lúcumapulvret..?
Lúcumacupcakes ca 10 stycken
Botten:
1 1/2 dl mandel (eller mandelmjöl)
5 dadlar
Topping:
1 mogen avokado
1 dl lúcumapulpa
1 msk kokosolja, smält
1 krm vaniljpulver
ev. 1 tsk sötning
Mixa ingredienserna till botten. Tryck ut dem i muffinsformar.
Mixa ingredienserna till toppingen tills det blir en slät smet. Ha på toppingen på varje botten. Garnera med färska bär eller gojibär.