Marsipanbröd

Jul
12 december, 2018 / Av / , , , , , , , / Skriv en kommentar

Favorit i repris!

För några år sedan la jag ut det här receptet på marsipanbröd. Jag har alltid älskat marsipan och blev lyrisk när jag kom på att man kunde göra olika varianter som liknade det fast utan vitt socker (jag använder honung här istället). Marsipankulor gör jag fortfarande varje år innan jul men man kan även göra en ”limpa” istället så slipper man rulla till bollar!

Marsipanbröd 10 bitar

3 dl mandelmjöl

1/2 dl pistagenötter

2 msk rapsolja (eller kokosolja flytande)

2 msk honung

1/2 msk vatten

En nypa salt

En nypa vanilj

Mixa mandelmjölet och pistagenötterna så att nötterna finfördelas. Blanda i resten och mixa igen. Forma till en limpa. Smält choklad över ett vattenbad och stryk på den över limpan. Toppa med hackade pistagenötter. Låt stelna i kylskåp.

För egen choklad: http://www.ralycka.se/raw-marsipangodis/

Glad Lucia önskar jag dig!

 

 

Du kanske också gillar...

Julgodis
15 december, 2022
Choklad/apelsintårta (med avokado)
10 december, 2021
Lussebullar (glutenfria)
6 december, 2020

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Loading
Sök
Följ med i sociala medier