Hallonglasspinnar – 3 varianter
Nu är det snart glasstider och barnen vill äta glass varje dag. Då tycker jag det är toppen att göra sina egna pinnar och frysa in istället för att köpa glassar med tillsatt socker och annat i. Själva kan vi göra helt rena, naturliga glassar med våra favoritbär. Här kommer tre enkla sätt att göra egna pinnglassar. Man behöver förstås köpa glassformar. Kan finnas på Ikea, Åhlens, Lagerhaus eller så beställer man från nätet. En variant är med cashewnötter som bas, en med kokosmjölk och en med enbart bär och banan. Eftersom de blir hårdare när de fryses in än köpeglassar tycker jag det är smart att man kan doppa dem i egengjord chokladsås. Chokladen stelnar och glassen blir lite mjukare fortare. Men man kan givetvis skippa chokladen som min dotter föredrar och äta dem direkt nästan som isglass eller vänta en stund så den får tina lite… men vänta är ingen favoritsyssla hos henne 😉
Variant 1
6 pinnar
2 dl cashewnötter (gärna blötlagda i några timmar)
2 dl frysta hallon, tinade
1 dl vatten
1 msk flytande kokosolja
1 krm vaniljpulver
Blötlägg gärna cashewnötterna några timmar för extra krämighet. Mixa dem sedan i mixer eller matberedare med vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa igen till en len smet. Häll upp i glassformar. Frys in i ca 5-6 timmar.
Variant 2
1/2 paket frysta hallon
1 mogen banan
250 ml krämig kokosmjölk (jag använde Santa Marias)
Tina hallonen en stund. Kör sedan hallon, banan och kokosmjölk i en mixer eller matberedare. Häll i pinnglassformar och frys in. Tina något innan du äter.
Variant 3
1 pkt frysta hallon
1 mogen banan
Ev. lite vaniljpulver och frivillig extra sötning
Tina hallonen. Mixa tillsammans med bananen och upp i pinnglassformar. Frys in i ca 5-6 timmar. Tina något innan du äter.
Doppa i chokladsås om du vill för ett chokladöverdrag.
Tex
2 dl smält kokosolja
1 1/2 dl rå kakaopulver
1 dl lönnsirap eller annan sötning